10 idees per alegrar la teva vivenda a l’estiu

L’estiu és l’estació més creativa i divertida de l’any. No deixis que la teva vivenda es quedi enrere i suma-la a la festa…

 

1. Vivim en un país mediterrani, amb un clima excepcional i moltes hores de sol a l’estiu. La llum és vida, així que utilitza el blanc en parets i cortines o estors, donaràs més amplitud i a alegria a les tevés estances. Una catifa clara pot també animar un terra massa fosc.

2. És el moment de sortir a fòra i disfrutar de la bona temperatura. És una bona idea instal·lar el teu campament base culinari a l’exterior. Empra mobiliari funcional per només preocupar-te de disfrutar de les llargues sobretaules en porxos, jardins i terrasses de casa teva.

3. Els mesos de juliol i agost són els més desenfadats. Atreveix-te a fer servir colors, de forma delicada, per no recarregar els diferents ambients de la vivenda. Aquests tons empleats en coixins, petits elements decoratius, canelobres, etc. mostraran la teva personalitat i donaran un toc personal divertit.

4. Habitacions temàtiques. No hi ha res com aixecar-se i inspirar la nostra imaginació amb detalls mariners o surfers (pels amants de l’oceà), elements que ens omplin del verd i exuberant frescor del bosc o amb ocres i elements òxids que ens recorden l’infinit desert. Respira llibertat des del precís instant d’iniciar el dia…

5. Si ets aventurer, tens en les parets que simulen pissarres el teu toc estival i juvenil. I els més atrevits treballareu en un llenç real, personalitzant els missatges segons el dia, o fins i tot deixant-ho tot en mans de la inspiració dels teus nens.

6. Empra la senzillesa com a fil conductor de les teves idees de decoració. Llibertat, creativitat i improvisació poden ser les teves senyes d’identitat, pero sense caure en la recàrrega de les estances, fet que et deixaria sense aire.

7. És moment d’omplir de plantes i flors la teva llar. Combina plantes amb flors campestres i trencaràs la rutina de casa teva, més trista al llarg de l’any. No et limitis al saló, pots decorar fins i tot la cuina.

8. Ús d’espais lliures, per poder jugar amb els nens a l’assalt d’un vaixell pirata o per llegir tranquil·lament un llibre sobre uns coixins. La típica taula baixa al saló, podríem posar-la a “hibernar” fins a l’arribada del fred. L’amplitud et permetrà fer volar més la imaginació…

9. Emplea mobles lleugers i plegables, per poder apilar, arraconar i guardar sense problemes. Durant les vacances es multipliquen les trobades amb amics i la improvisació acostuma a ser la senya d’identitat de reunions, menjars i sopars en aquestes dates.

10. Els ventiladors de sostre seran la solució perfecta per passar les nits sufocants durant les quals costa aclucar l’ull. Una opció sostenible per refrescar l’ambient i disfrutar de l’interior de les estances.