Color block: com aplicar aquesta tendència al disseny d’interiors?

Color, color i més color per als teus ambients és la proposta daquesta tendència de disseny dinteriors anomenada  color block . Com el seu nom ho indica,  promou lús de colors vibrants i ben definits en els espais duna casa o departament .

El resultat final pot resultar agosarat i atrevit, però creieu-nos que val la pena donar-li una oportunitat. Lluny d’una paleta monocromàtica, el  color block  anima a aconseguir un contrast de tons que es poden aplicar a parets i mobles. Vegem més detalladament de què es tracta.

Principals característiques del “color block”

Encara que es va començar a utilitzar des de fa uns quants anys, actualment està marcant una forta tendència al món de la decoració. Com el seu nom ho indica,  apel·la a l’ús del color en la màxima esplendor.

Té els seus orígens a les passarel·les, per allà l’any 2000, en què es va posar de moda la combinació de peces de diversos colors. D’aquesta manera ia títol il·lustratiu, un sac verd, una amb camisa vermella i uns pantalons grocs van ser furor.

En aquest sentit, la decoració pren aquestes idees i dóna la benvinguda al color, però no un qualsevol, sinó que  prefereix tons ben marcats, vius i brillants . L’objectiu que persegueix és donar vida a un espai.

En aquest cas, tractarem de deixar de banda els pastissos i les escales cromàtiques suavitzades, per bolcar-nos de ple en colors clàssics i més aviat purs. La idea daquesta tècnica decorativa és  combinar blocs de colors de manera harmoniosa , és a dir, que guardin relació entre ells i es complementin.

El primer avantatge és que, en general, no persegueix regles ni codis, sinó que confia en la imaginació i l’estil personal per a la decoració. Els tons neutres ja no hi van? Sí, continuen vigents i aporten una mica d‟ordre a aquesta explosió de color.

Com aplicar el “color block” i no fallar?

Pots aplicar-ho on agradis i de la manera que millor et sent.  En general, s’estila triar un color protagonista que ocuparà un espai important. Recordem que són colors llisos que no presenten dibuixos de cap mena.

La primera cosa que farem serà optar per un ambient de la casa per implementar la tècnica. No hi ha preferències. Pot ser des de la cuina, un menjador i fins a un dormitori. Quan ja sàpigues quin lloc remodelaràs, t’has de focalitzar en uns metres quadrats d’aquest lloc.

A continuació, podràs triar pintar una paret, un moble o el pis. Després veurem quines opcions tenim.

En cas que no t’animis a un color massa estrident,  pots triar-ne un de més suau dins de la paleta seleccionada.  És una bona manera de començar i notaràs el canvi de la mateixa manera. Al capdavall, estaràs trencant amb la monotonia.

Mobles a l’estil 

Una bona manera de començar a utilitzar aquesta tècnica de disseny és a través dels mobles i les obertures.  En aquest cas, es pot pintar un moble amb franges de colors, és a dir, en blocs.

Diem “franges”, però en pot ser una part completa, els calaixos, els prestatges o les portes. Si és una calaixera, seran els calaixos els que marquin el color, mentre que en un moble amb portes, poden ser aquestes les que segueixin un patró colorit.

En cuanto a las aberturas, un clásico del estilo color block consiste en pintarlas a la mitad de un color, con marco incluido, siempre que se pueda. Es más, el color que vaya en la puerta se puede prolongar hacia una de las paredes y el efecto de este bloque sería estupendo.

Por otro lado, se puede vestir un sofá con una funda de un color bien intenso y contrastarlo con cojines de distintos tonos. Una alfombra, una manta o unas cortinas que inunden la estancia con color también son más que válidas.

Paredes color block

Ahora es el turno de los muros y de repasar cómo los podemos trabajar para lograr este etilo decorativo. Para empezar, expertos en decoración recomiendan que el color fuerte se sitúe de la mitad del muro para abajo y no al revés. De este modo, la parte superior de la pared y del techo continúan con un tono claro y no se satura lo visual.

Otra de las formas de pintar una pared color block es con formas geométricas del tono elegido y sus diferentes gamas. Por ejemplo, se pueden hacer recuadros y pintarlos en violetas, verdes o rojos. Asimismo, se emplean figuras oblicuas o diagonales y se logra un buen efecto.

Finalmente, puedes aplicar este estilo para destacar algún rasgo arquitectónico de tu casa. Pintas arcos, columnas, escaleras, molduras o entrepisos.

Colores que admite este estilo

Aunque no hay ninguna regla que indique qué colores sí y qué colores no, los favoritos son los verdes, los azules, los fucsias, los amarillos mostaza, los naranjas y los violetas. Cabe destacar que lo más lindo que tiene este estilo es que gozas de completa libertad para elegir aquellos tonos que más te gusten.

El “color block” es un estilo que se reinventa

Creiem que aquest estil decoratiu és tan atractiu perquè justament  s’adapta a tots els gustos i brinda versatilitat . Espais amplis i reduïts, amb molta o poca llum natural, a parets o mobles… en fi, no hi ha excuses per no animar-se a provar-ho.