Espais per sorprendre els teus convidats

La ceràmica s’ha convertit en un dels materials més utilitzats a l’hora de decorar qualsevol llar a causa de les seves moltes propietats i beneficis, a les quals cal sumar-ne les qualitats estètiques. És un material que funciona molt bé a qualsevol lloc de l’habitatge. Vegem a continuació alguns exemples del seu ús que poden ser de gran interès.

La cuina, el cor de la casa

La cuina és una de les parts principals de la casa i la ceràmica n’ha format part des de sempre. Cada cuina és especial i plasma la nostra personalitat. Hi ha cuines clàssiques, modernes i rústiques; cuines cridaneres, plenes de color o de línies pures i tons neutres; cuines grans, que es prolonguen fins al menjador o mini-cuines. Per a cada estètica i cada necessitat, podem trobar les peces ceràmiques més adequades, que es converteixen en aquest espai en un aliat: per la seva baixa porositat no absorbeix cap taca a la superfície. A més, la neteja és fàcil, ràpida i còmoda. Per terra, els paviments antilliscants garanteixen la seguretat davant de relliscades provocades pels líquids abocats mentre cuinem.

Salons acollidors i elegants

Espais per sorprendre els teus convidats 4
Espais per sorprendre els teus convidats 9

El saló és un espai que reclama calidesa i on sempre es busca crear ambients acollidors que convidin a gaudir del temps a casa. Els materials emprats en aquestes estades són determinants per a l’atmosfera que s’hi crea. En aquest sentit, les peces ceràmiques ofereixen una àmplia gamma d’opcions estètiques i atributs com la seva seguretat, estabilitat o la seva resistència, per fer del saló un ambient agradable i acollidor on gaudir de moments en família, i també de descans. Proposem utilitzar el mateix tipus de rajola a parets i terres per crear una sensació d’amplitud o per contra podem utilitzar rajoles amb diferents formats i acabats però seguint una  mateixa tonalitat o gamma de colors  per aconseguir composicions sorprenents i úniques.

Banys

Espais per sorprendre els teus convidats 5
Espais per sorprendre els teus convidats 10

La ceràmica és un material durador i segur. A més, és impermeable, qualitat que fa resistent a qualsevol taca, higiènic i es neteja fàcilment amb aigua. Aquestes  qualitats li fan el material perfecte per revestir i pavimentar els nostres banys , i és que el disseny dels banys és  un món ple de possibilitats amb què podem experimentar gràcies a la versatilitat que ens ofereix la ceràmica. Proposem distribuir les rajoles ceràmiques per zones diferenciades amb la qual cosa aconseguirem delimitar els espais  dins la pròpia cambra de bany. Una proposta és apostar per rajoles que s?inspirin en tipologies de fusta per a la zona de la dutxa i peces ceràmiques de gran format per a la resta del bany. D’aquesta manera aconseguirem crear racons singulars.

Habitacions equilibrades

Espais per sorprendre els teus convidats 6
Espacios para sorprender a tus invitados 11

La habitación es el rincón más íntimo del hogar, donde buscamos descansar y desconectar y por ello deben mostrar un ambiente ordenado que permita entradas de luz y crear un efecto diáfano. Para conseguirlo, recomendamos el uso de piezas cerámicas en tonos claros que marcan el equilibrio e incrementan la sensación de amplitud y estética.
Además, es importante buscar la funcionalidad de la estancia con pocos muebles o elementos decorativos, otorgándole así, protagonismo a los revestimientos y pavimentos cerámicos que nos permiten infinitas combinaciones, acabados y colores, aportándonos un ambiente único y con mucha personalidad.

Rincones para los peques de la casa

Los pequeños de la casa también necesitan sus propios espacios. Sus habitaciones o salas de juego son áreas que invitan a mostrar una alta originalidad que fomente el entretenimiento y la creatividad de los niños. Las piezas cerámicas se convierten en el material ideal para estos espacios, ya que destacan por sus atributos y valores, como la seguridad y resistencia, su condición ignífuga, su fácil limpieza y por supuesto su versatilidad estética que nos permite hacer composiciones cerámicas con gráficas infantiles, ideales para estos ambientes propios de juegos y manualidades.

Exteriores cerámicos

Espais per sorprendre els teus convidats 7
Espacios para sorprender a tus invitados 

La ceràmica aconsegueix treure el màxim profit als nostres espais exteriors. Patis, porxos i terrasses es converteixen en un punt clau de la casa i podem aprofitar-los al màxim amb  paviments i revestiments ceràmics per crear ambients diferents que ens ajudaran a relaxar-nos, desconnectar i gaudir a l’aire lliure . No importa com sigui d’àmplia aquesta part de la casa; és possible trobar la col·lecció de peces ceràmiques adequades, que augmenten, complementen o enriqueixen l’estil que busquem.

Font: decoració2