Llars olut | a la sala del dissenyador, un espai serèn i ordenat

Josep Turell, el nostre dissenyador de capçalera d’ Olut, ha sucumbit, com molts de nosaltres als encants del propi disseny. En Josep ha crescut juntament amb nosaltres. Avui podem veure una altra modalitat de la prestatgeria Olut per a sala en aquest exemple de casa. La sala a les noves distribucions de la llar s’integra amb altres espais com ara la zona de treball, la cuina o s’ofereix directament a l’entrada de l’habitatge. Són tantes les opcions que ens ofereix el món del disseny i de l’interiorisme, que quan arriba el moment de decorar el saló, els dubtes es multipliquen.

Les tendències actuals marquen una debilitat pels ambients serens i càlids, decorats amb materials naturals, tons clars i poques peces, però ben escollides. El gust pel minimalisme càlid s’imposa. Colors com el beix o el visó, el terracota, elegants grisos com el perla, i tota una varietat de verds, marrons i blaus grisencs, en tonalitats molt suaus, seran també tendència en la decoració del saló el 2023. I és que són perfectes per crear atmosferes serenes i equilibrades.

La fusta sempre present

Més que una tendència, la fusta és un material atemporal que no només és aliè a les modes, sinó que perdura al pas del temps. Però és que, a més, cap altre material transmet la sensació de calidesa i confort que aconsegueix la fusta. El millor és que hi ha moltes maneres d’incorporar-lo a qualsevol estança de la casa, i no només a través del mobiliari (que també). Pots incloure mobles auxiliars de fusta en brut, apostar per sòcols de lamel·les o, fins i tot, envoltar-te de textures o acabats que simulin el seu acabat.

Les prestages sempre un encert

Són al saló, al dormitori i fins i tot al bany, però cadascuna té les seves particularitats. Funcionen a la perfecció en tota mena de salons. A sostre o, com passa en aquest cas d’alçades infinites, deixant espai que augmenti la seva percepció, no és recomanable recarregar les lleixes en excés, ja que si no la sensació serà l’oposada. És preferible alternar llibres amb objectes decoratius. Així la prestatgeria respirarà. Les prestatgeries de saló no necessiten molt de fons, amb uns 25 cm serà suficient perquè hi hagi espai de sobres perquè els llibres. La llum és un altre element bàsic en planificar una prestatgeria al saló.

Les prestatgeries lleugeres, d’estructures metàl·liques com les d’Olut, són perfectes per als petits salons que demanen poques peces, lleugeres i amb caràcter. En triar la prestatgeria, busca una discreta i millor sense del darrere, com aquesta metàl·lica. I millor si no la recàrregues. Utilitza elements decoratius grans, alguns llibres (en horitzontal i vertical) i, fins i tot, un o més quadres.

 

Font: https://olut.barcelona/