Nuta Colors, d’inspiració arquitectònica

Marcel Breuer va dir una vegada: “M’interessen tant els detalls com tota l’estructura”. Una manera, un punt de vista, un color. Amb aquesta filosofia va néixer la nova col·lecció del tamboret NUTA, una icona del dissenyador Lluís Pau del 1988 al qual se li han afegit quatre colors inspirats en petits extractes de grans escultures de Barcelona.

El vermell coral d’una de les ales d’Alexander Calder es transforma i s’adapta a les formes pures i lleugeres del tamboret. Com el verd de l’Homenatge a Picasso d’Antoni Tàpies o el negre de la sinuosa estructura de Susana Solano. També ho fa el poema visual de Joan Brossa, esmicolat en un blanc que en realitat és un gris seda.

Càlida, amable i relaxada. Aquesta nova paleta neix de la incessant dansa entre allò clàssic i allò nou, entre el buit i la plenitud. Uns tons serens que encaixen amb la recerca de l’atemporalitat de Mobles 114. El temps no sembla haver passat per a NUTA, igual que tampoc no ho ha fet per a cap de les escultures en què s’inspira.

Les versions anteriors d’aquest tamboret icònic solien viure entre quatre parets. A cuines, a bars, a banys. Però ara també ho poden fer en terrasses i exteriors. Des que han sortit a amarar-se de l’art dels carrers de Barcelona, ​​la seva pintura està especialment preparada perquè també puguin resistir-hi fora. El NUTA Colors de Mobles 114 és el exemple clar d’actualització d’un clàssic, de la bellesa reduïda a l’essència i de la forta influència que la cultura pot tenir en el disseny. Una peça totalment universal que neix tant de la inspiració com de la producció local.

Amb quina et quedes?

Font: mobles114