Què és important a l’hora de triar les portes d’interior

Les portes dinterior poden semblar un element secundari en un procés de reforma o decoració. Tot i això, des del punt de vista decoratiu, tenen una gran incidència en l’aspecte de l’espai i, des d’un punt de vista funcional; poden ajudar a facilitar la circulació entre zones o optimitzar lespai que sutilitza.

Si estàs pensant en canviar les portes de casa teva, o estàs en aquell moment en què toca decidir quines portes posaràs, t’ajudem amb algunes qüestions importants perquè no fallar a l’hora d’escollir les portes de casa teva. És important tenir uns quants punts clars a l’hora de seleccionar quines portes col·loquem perquè és una cosa que ens condicionarà l’interiorisme de tot l’habitatge. No totes les propostes ofereixen un resultat semblants així que el millor, estar atent a allò que t’expliquem.

Les portes són un gran element estètic, que s’adapta a cada tipus d’ambients, necessitats i preferències, tant a casa com a qualsevol altre lloc; no només per la seva funció d’accés entre habitacions, sinó com l’element bellament decoratiu i funcional útil que, quan estan obertes, permeten l’entrada de ventilació i llum i quan estan tancades ofereixen seguretat i convenient aïllament.

TIPUS DE PORTES D’INTERIOR

Els tipus de portes es classifiquen segons el disseny i el sistema d’obertura, segons el material del qual estan fabricades i segons la seva composició. Vegem a continuació cadascun. Segons el sistema dobertura, les portes poden ser:

Abatibles: Les portes d’obertura abatibles són les tradicionals de frontisses en el marc que obren fins a formar un angle de 90 graus. Són a gairebé totes les llars. Aquestes portes, les practicables d’una fulla, tenen amplades de 62,5 cm, 72,5 cm i 82,5 cm, amb alçades de 203 cm. Dins la gamma de CARRÉ, pots ajustar tots els models de portes a la mesura que necessitis. Les portes dobles cobreixen amplades de 125 i 145 cm. Aquestes són habituals en estades com el saló. Aquests models de portes interiors poden ser cegues o presentar-se amb diferents estils de vidre.
Correderes:  Les portes d’aquest tipus són les que s’apliquen quan cal estalviar espai o quan no és possible el trànsit o l’obertura amb una porta convencional. Ofereixen un aspecte més lleuger. Per aquest motiu és una de les opcions més aplicades als habitatges actuals que es construeixen amb metres força limitats. Perquè les corredisses encastables es puguin instal·lar cal comptar amb el setge, l’amplada útil de pas i l’amplada de l’esquelet on s’amaga el full. Per 70 cm d’amplada de pas cal considerar-ne 153 cm. Hi ha l’opció de corredissa superficial o popularment anomenada «porta de corral» que llisca sobre una estructura col·locada exteriorment, a la paret i que, a més de ser una tendència a l’alça, actualment, és fàcilment aplicable en una estança sense necessitat de destrossar les parets.

Plegable: Aquest un tipus de porta que plega en seccions o panells en obrir-se. Són de molt fàcil instal·lació i ideals també per guanyar espai. Posseeixen un mecanisme gràcies al qual la porta es va plegant en làmines o columnes fins que queden totes unides com si fos un acordió
Pivotants. Aquest és un model menys utilitzat. Exigeix un concepte de l’espai d’acord amb el tipus de porta. També és útil per repartir l’amplada de fulla entre dos espais. El seu principal avantatge és que no s’intervé a la paret i es prescindeix de brancals i marcs perquè, en tancar-se, la porta queda perfectament integrada a la paret. Necessiten molt espai per a la instal·lació

En un mateix projecte es poden barrejar diferents tipus d’obertures sempre guardant un mateix concepte estètic de l’espai. És important que mantinguin la mateixa altura, que es coordinin amb els sòcols i els terres i que totes siguin amb el mateix estil decoratiu i color.

Portes amb frontisses ocultes:

Una de les tendències en interiorisme per fer que les portes resultin més estètiques i aportin més valor a l’espai, són el de frontissa oculta i el de fulla enrasada a la paret aconseguint estètiques depurades i un acabat continu. El nostre nou model de BISAGRA OCULTA EDGE permet obtenir un resultat minimalista i estètic. Aquesta frontissa oculta s’ha testat amb 200.000 cicles d’obertura i és aplicable a tots els models de portes de Carré, incloent-hi les que es fabriquen en fusta.

Materials de portes interiors

Les portes es construeixen en tres parts i cadascuna pot estar fabricada amb materials diferents. El factor diferenciador principal i que determina la qualitat d’una porta és si són Portes d’ interior buides o massises es recobreix per dos panells de DM de tres mil·límetres de gruix. Tenen un pes d’uns 20 quilograms i solen ser molt barates, en ser tan lleugeres amb prou feines tenen aïllament ni tèrmic ni acústic.

Les portes interiors massisses són portes l’estructura de les quals és completament massissa. Aquesta estructura pot ser de tres materials, MDF, aglomerat i fusta natural de pi. Poden arribar fàcilment als 40kg. El seu aïllament tant tèrmic com acústic a més de ser molt notable és molt superior al de les portes buides. Les portes lacades són de MDF d’alta densitat completament massís, les portes rexapades en fusta natural són d’aglomerat al qual se li aplica l’acabat amb dues fines làmines de la fusta natural que vulguis i finalment les portes rústiques són les que es fabriquen a fusta massissa de pi natural.

l’aspecte final del full s’escull sobre la base d’una idea de conjunt. Si busques portes que s’integrin cent per cent a la resta de la decoració, tria acabats que es puguin pintar o models acabats de fàbrica. Els tancaments de vidre són una tendència per separar ambients si cal fer tancaments tan compactes com amb una porta convencional. No necessiten manteniment. Convé que siguin temperats o de seguretat. Les opcions de disseny són infinites.

Què hem de tindre en conter a l’hora d’escollir una porta d’interior

A més del disseny, material o mides, hi ha una sèrie de qüestions importants a tenir en compte a l’hora de fer un canvi de portes d’interior:

Sentit de lobertura. Lobertura pot ser esquerra o dreta. Determina la posició de la maneta
Amplada del galze. L’amplada de l’envà on s’insereix la porta. Pot variar d’una estança a una altra (per exemple, afecta si la paret té rajoles)
Jamba o tapeta. L’emmarcat que es col·loca sobre la paret i que determina molt l’estil de la porta.
Picaport o sistema dobertura de la porta. És independent de la maneta i determina el bon funcionament del tancament i obertura de la porta.
Burlet de goma. Es tracta d’una peça opcional que podem instal·lar al galze si ho desitges. Serveix perquè la porta d’interior no colpegi amb el galze i eviti els cops de porta, així com per millorar el seu aïllament tant tèrmic com acústic. Tots els models de portes d’interior de Carré ho porten.
Maneta. Les opcions són gairebé infinites. És la peça que serveix per obrir la porta. Hi ha les manetes de placa i les de roseta, les manetes de placa són les que tenen una placa allargada a la peça que s’agafa amb la mà i les de roseta amb prou feines és una petita peça normalment rodona o arrodonida de petita dimensió si es compara amb les de placa.
Uñero d’obertura per a porta corredissa. També hi ha tiradors-assa de grans dimensions que es col·loquen sobre la porta.

Qüestions que no s’han d’oblidar

  • Estudia bé cada porta per decidir el tipus que necessites: abatible, corredissa…
  • Defineix el disseny que millor vagi amb el teu espai
  • Estableix un pressupost per veure quina tipologia de portes pots adaptar a la teva reforma
  • Com podeu veure les opcions són gairebé infinites. És un canvi que pot afectar tot un habitatge i que renova la seva aparença de manera considerable. necessites saber alguna cosa més que et puguem explicar? No dubtis a consultar.