Rústic modern: l’estil de decoració més acollidor

Qui no vol sentir que la seva llar és acollidora? És una de les premisses que tots busquem a la decoració. Encara que és cert que es pot aconseguir amb qualsevol estil de decoració, n’hi ha alguns que ho porten intrínsec. Per exemple, l’estil rústic, però què passa si l’estil de cabana al bosc no ens convenç? Que podem optar per una versió més actual, la  decoració rústica moderna .

Combina el millor dels dos mons, aquesta  calidesa  que transmet l’estil més natural, amb els aires moderns de la decoració actual. Per això, si això és exactament el que estaves buscant, et deixem les claus perquè puguis incloure’l a casa teva.

COM INCLOURE L’ESTIL RÚSTIC MODERN A CASA

Per no caure a l’  old fashioned  del que volem fugir, et deixem un manual d’estil perquè adaptis a la perfecció aquest tipus de decoració.

1. De base, el blanc

Mentre que l’estil rústic clàssic té com a base la fusta, cosa que crea una sensació més fosca a les estances, la moderna  aposta per la llum i el blanc . Per això, les parets i el sostre han de tenir aquesta base, a més dels neutres que il·luminen l’estada.

2. Evidentment, fusta

Com no podia ser altrament, aquest material ha de ser present. Però tenim l’opció de combinar els  mobles de fusta  fosca amb altres de més clars i fins i tot de fusta blanquejada. El terra, els envans, les finestres i portes admeten aquesta possibilitat.

3. Línies senzilles

L´ornamentació i els acabats molt treballats deixen espai a les  línies netes  i als mobles naturals. Les corbes del disseny actual es fan buit deixant enrere les potes llaurades. Això sí, la fusta continua present en diferents tonalitats per aportar la calidesa que busquem.

4. Tonalitats

S’obre la paleta de colors i deixa entrar a tons més vius. Els contrastos entre el blanc i els vermells o burgundi són clau i apareix un color fins ara desaparegut a l’estil rústic, el gris pren possessió del sofà, els tèxtils del llit i fins i tot en detalls al bany i la cuina.

5. Detalls

Els  elements naturals  han de ser presents per això, a més de la fusta, és normal veure parets en pedra i plantes que decorin la casa. També aporten el toc modern els mobles d’estil industrial, majoritàriament els llums. Els complements atenen el més clàssic, cistelles i butaques de ràfia, catifes, grans rebosts… I, és clar, la xemeneia, un element clau en aquest tipus de decoració.

Font: elledecor