‘Scandicraft’: la tendència per excel·lència del 2022 en disseny d’interiors, això és tot el que has de saber

El nord d’Europa, sobretot els països escandinaus, és referent en interiorisme i decoració durant molt de temps.

El minimalisme, l’ús de la fusta, d’espais que atorguin pau i excessos lliures regnen entre les tendències del moment.

En aquest sentit, l’  scandicraft  és semblant, però a més, és una opció respectuosa amb el medi ambient, ja que es basa en l’ús de  mobles antics o restaurats  i la presència d’elements com a  plantes, tèxtils en tons neutres i on regna la fusta .

A la revista d’arquitectura i decoració  AD , expliquen quins són els  punts clau per portar l’estil  Scandicraft  a casa teva  i tot es resumeix en tons clars, materials naturals, el  menys és més , i en definitiva  apostar pel senzill.

Mobles antics o renovats

estil scandicraft

Donar -li una  nova vida a un moble antic  és una de les premisses de l’  Scandicraft . Abans d’anar a una botiga i apostar pel que és nou, assegura’t que no el pots trobar en una botiga de segona mà oa casa teva.

Els teus mobles, amb una simple capa de pintura, poden tornar vida a aquest espai que vols canviar o que t’avorreix. Tons més clars, vernís, afegir o treure alguna cosa… Les possibilitats són, gairebé, infinites i estan a les teves mans.

Materials naturals

decoració escandinava

El  ratan, el lli, el fang o la fusta natural  són elements cada cop més integrats a l’interiorisme, així que no et serà difícil trobar-los. El millor? Que són tan neutres que peguen amb pràcticament tot i sempre són un encert.

Scandicraft  també és sinònim de  cozy,  és a dir, mantes toves, teixits de borrego, tot per  fer el lloc més i més acollidor. 

Elements en ceràmica

ceràmica

Com s’explica més amunt, allò  artesanal és essencial per a aquest tipus de decoració.  

AD , animen a apostar per les vaixelles d’autor, plats d’argila penjats, bols als prestatges o fins i tot petites escultures. Però a més,  està de moda fer-ho tu mateix , així tindràs la peça que tu vulguis i  100% pensada per al teu entorn i per a tu. 

Ordre, minimalisme i plantes

plantes decoratives

Com aportar calidesa a un espai minimalista, lliure d’excessos, on  regni la llum natural, els colors neutres i sense ensurts: amb plantes. 

Les plantes són un element imprescindible en una llar, i més en una que està tan en consonància amb la natura com és l’estil  scandicraft,  això sí, no és el moment de grans palmeres o flors de colors, escull les que vagin en sintonia amb el lloc sense destacar gaire.